Matt LeBlanc

13. března 2009 v 16:15 | Terííík |  Matt leBlanc
  • Profese: herec a model
  • Rodné Jméno : Matthew LeBlanc
  • Výška: 177,5
  • Datum narození: 25.07.1967
  • Místo narození: Newton, Massachusetts, USA
  • Znamení: Lev
Životopis:Matt LeBlanc se v listopadu 1998 zasnoubil s Missy McKnight. Oženili se 3. květně 2003 a mají spolu dceru Marinu Pearl LeBlanc narozenou 8. února 2004. Magazin People zařadil Matta v roce 2000 mezi 50 nejkrásnějších lidí světa.


Matt se narodil 25.července 1967 v Newtonu ve státě Massatchusetts, kde žil se svojí matkou. Jelikož se hodně zajímal o auta, motorky apod., tak chodil na technickou střední školu. V osmnácti letech se přistěhoval za svým otcem na Floridu. Po několika letech odcestoval do New Yorku, kde se začal věnovat modelingu. Předváděl také pánské oblečení pro různé agentury. Všimli si ho producenti TV reklam a za chvíli už vystupoval v reklamních spotech na Coca-Colu nebo Levi's jeans.
Na filmové plátno se přemístil po několika malých televizních rolích baseballovým snímkem Ed. Mezi ne tak úspěšné filmy patří např. Private Wars, A Streetcar Named Desire nebo Out of Gas On Lover's Leap. Pak přišel konkurs na roli do seriálu Přátelé, který Matt v pohodě zmáknul a od roku 1994 ho diváci vídají jako Joeyho Tribbianiho, neúspěšného a trochu přihlouplého herce, jehož vzorem je Al Pacino. Zatím asi nejúspěšnějším celovečerním filmem LeBlanca je snímek Ztraceni ve vesmíru, kde si zahrál společně s Heather Graham a Mimmi Rogers.
V roce 2003 se oženil s modelkou Melissou McKnight, skterou se myslim loni rozvedl.
• Filmografie:
2003Charlie's Angels: Full Throttle ...Jason
2001Friends: The Stuff You've Never Seen ...Joey Tribbiani
2001All the Queen's Men ...O'Rourke
2000Charlie's Angels ...Jason Gibbons
1998Lookin' Italian ...Anthony Manetti
1998Lost in Space ...Maj. Don West
1997Red Shoe Diaries 7: Burning Up ...Tom's Brother ("Kidnap")
1995Tom Petty and the Heartbreakers: Playback ...("Into The Great Wide Open")
1994Reform School Girl ...Vince
1993Killing Box, The ...Terhune
1993Red Shoe Diaries 3: Another Woman's Lipstick ...Kyle ("Just Like That")
1990Anything to Survive ...Billy Barton
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama